Festivalnytt

Avslutningsseremoni, prisutdeling og de siste filmene

fredag 27. september 2019 av Ada Moe Fause


Dagens høydepunkter, fredag 27. september.

Avslutningsseremoni og visning av I morgen danser vi

Svensk-georgiske Levan Akins film I morgen danser vi var en av våre favoritter fra Cannes i år, og dette eneste sjanse til å få med deg førpremieren før den kommer på kino senere i høst.

Det er sjeldent å se en georgisk film med skeiv tematikk, kanskje derfor det også er en co-produksjon mellom Georgia, Sverige og Frankrike. Den unge Merab er elev ved en danseskole for georgisk folkedans, og dansen er hele hans liv. Helt frem til den nye eleven Irakli dukker opp. De blir ofte satt sammen som dansepartnere, og den georgiske macho-kulturen i koreografien står etterhvert frem i sterk kontrast til følelsene som utvikler seg dem imellom. Akin har laget en svært god film og historie fra en konservativ kultur han kjenner godt, og Levan Gelbakhiani i rollen som Merab er verdt billettprisen i seg selv.

Avslutningsseremonien starter kl. 19:00 og våre juryer vil dele ut pris til årets beste spillefilm, beste dokumentar og beste kortfilm. Beste ungdomsfilmer blir også annonsert før visningen av avslutningsfilmen I morgen danser vi starter. Sikre deg dine billetter her.

I fyr og flamme

Portrett av en kvinne i flammer av auteuren Céline Sciammas er noe så sjeldent som en umiddelbar klassiker. Filmen vant pris for beste manus og ble tildelt Queer Palm under filmfestivalen i Cannes i år. Dette er en film som hyller de ofte glemte kvinnelige kunstnerne gjennom historien, og er en usedvanlig vakker film om minner, vennskap og kjærlighet. I kveld kl. 21:30 er din siste sjanse til å se filmen under årets festival, sikre deg dine billetter her.

Mer fra festivalnytt / More festival news

FESTIVALNYTT
BLIKKs publikumspris

Stemmene har blitt telt opp og dommen er klar. Her er årets publikumsvinnere.

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Festen fortsetter

Festivalen er over, men festen fortsetter med Rocky Horror Picture Show og Karmaklubb*

28.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
This year’s jury winners

See which movies are the best of the year!

27.09.2019

Les mer / Read more
FESTIVALNYTT
Kontroverser, blodbad, smerte og ære

Dagens høydepunkter, torsdag 26. september.

26.09.2019

Les mer / Read more